Nordic-Walking

Nordic Walking is een laagdrempelige, maar ook sportieve ‘buitensport’.
Nordic Walking is een vorm van sportief wandelen waarbij gebruik wordt gemaakt van speciaal ontwikkelde wandelstokken (Nordic Walking poles), waardoor het wandelen minder belastend is. Deze manier van bewegen is uiterst effectief en aan te bevelen voor zowel jong als oud, ongeacht conditieniveau.

De trainingen vinden op verschillende ochtenden en locaties plaats en zijn ook qua intensiteit verschillend. Gedurende anderhalf uur lopen we door het bos, hei of in de polder. We wandelen op maandag- en dinsdagochtend in de Vosbergen (Eelde) en op zondag vertrekken we vanaf het theehuis in Norg. Ook het Friescheveen is een prachtige lokatie, waar we regelmatig lopen.

We beginnen met een warming up, waarbij het lichaam voorbereid wordt op de training. Een warmlooprondje volgt,zodat iedereen de kans krijgt de techniek van het nordic walken weer op te pakken. De kern van de training bestaat uit loopjes van verschillende intensiteit. Dit kunnen minutenloopjes zijn of ontmoetingsloopjes. Door deze interval training neemt de conditie toe. Afwisselend worden er oefeningen gedaan voor techniek, mobiliteit en balans.

We sluiten af met een mooie wandeling waarvan iedereen kan genieten.

Meer informatie over wandeltijden, prijzen en locaties.

 

 

 

 

 

Reacties gesloten.